مقایسه تکنولوژی صفحه نمایش OLED با MicroLED در تلویزیون

مقایسه MicroLED با oled

مقایسه MicroLED با oled ،چندی پیش باز هم مثل همیشه شاهد اقدام شگفت انگیز دیگری از جانب کمپانی سامسونگ بودیم، این بار هم این کمپانی طی اقدامی نسبتا پر هیاهو دست به معرفی صفحه نمایش جدید خود با عرض 24 فوت ( 10.3 متر ) کرد. این صفحه نمایش که ویژه سنماست با هدف جایگزین شدن به جای پروژکتورهای عظیم و پر هزینه ی سالن های سینما ساخته شده است اما نکته ای که در رابطه با این محصول تا کنون بر همگان پوشیده بود این است که در این صفحه نمایش بسیار بزرگ از فناوری جدید MicroLED استفاده شده است و ساخت آن به صورت ماژولار بوده است. همانطور که شاید خود بهتر بدانید، خوشبختانه چندی است که فناوری پیشرفته میکرو ال ای دی وارد سطح مصرف کنندگان عادی شده است. اولین نمونه از این تلویزیون های ماژولار میکرو ال ای دی که دارای اندازه 146 اینچ بود در سال 2018 در نمایشگاه CES، برای مخاطبین معرفی گردید که کمپانی سازنده آن، یعنی سامسونگ آن را The Wall یا همان ” دیوار ” معرفی می کند. یکی از ویژگی های بارز اهمیت این تلویزیون این است که به خاطر ماژولار بودن آن، حتی می‌توان تمام سطح دیوار اتاق پذیرایی را با این نمایشگر پوشش داد. در حقیقت پیشینه نام گذاری این تلویزیون با عنوان The Wall هم همین موضوع است. با توجه به ویژگی های جالبی که این تلویزیون و در کل تکنولوژی میکرو ال ای دی دارد، گمان می رود که در بلند مدت این تلویزیون ها جایگزین مناسبی برای OLED ها شوند و بازار را به راحتی تحت تصرف خود در آورند.مقایسه MicroLED با oled

ما در ادامه این مطلب از وبلاگ خبری فروشگاه اینترنتی میهن کالا، قصد داریم که به مقایسه این دو تکنولوژی بپردازیم تا نکات ضعف و قوت این محصولات برای شما عزیزان روشن تر شود. با ما همراه باشید.

مقایسه MicroLED با oled ،برای این که شما بتوانید به اهمیت و تفاوت میکرو ال ای دی با سایر فناوری های مورد استفاده در نمایشگرها که تا به امروز با آن ها سر و کار داشته اید پی ببرید، باید از نحوه عملکرد آن ها مطلع گردید. در حال حاضر تلویزیون هایی که شما آن ها را تحت عنوان ال ای دی می شناسید در حقیقتا همان پنل های ال سی دی هستند که دسته ای از لامپ های ال ای دی در پشت آن ها قرار گرفته اند. علت این کار این است که صفحه نمایش ال سی دی به طور ذاتی توانایی تولید نور را ندارد بنابراین برای به نمایش در آوردن تصویر باید یک منبع نور در پشت آن قرار گیرد تا با تابش خود باعث آشکار شدن تصویر نمایش داده شده باشد. ( این امر در هنگام خاموش و روشن کردن ال ای دی های پشت صفحه نمایش لپ تاپ کاملا مشهود است ) تلویزیون های ال ای دی که تا به کنون تولید شده اند در دو دسته Edge Lit و Full Array تقسیم می شوند که تفاوت آن ها در نحوه چیدمان این لامپ های ال ای دی است. در بیان بهتر چنانکه لامپ های ال ای دی مذکور در لبه های پنل قرار داشته باشند آن نمایشگر ال ای دی از دسته Edge Lit است و در صورتی که این لامپ ها در پشت پنل و به صورت سرتاسر و گسترده چیده شده باشند ، آن ال ای دی از دسته Full Array می باشد. در رابطه با LED نیز صرفا جهت اطلاع بیشتر باید بگوییم که کلمه‌ ی LED مخفف عبارت Light Emitting Diode بوده و به معنی دیود ساطع کننده‌ ی نور است. دانستن این موضوع نیز خالی از لطف نیست که بیشتر تلویزیون های ال ای دی موجود در بازار از دسته Edge Lit هستند که قرار گرفتن چراغ ها در لبه ها در این دسته باعث می شود میزان روشنایی نور در لبه ها تلویزیون بیشتر از مرکز آن باشد. که این امر باعث می شود کنتراست در این صفحات نمایش یک نواخت نبوده که این مسئله باعث تاثیر منفی در کیفیت نمایش این نمایشگر ها می گردد. ( کنتراست به صورت تفاوت بین روشن‌ترین و تاریک‌ترین نقطه‌ی صفحه نمایش تعریف می‌شود )

از لحاظ نظری، میکرو ال ای دی باید رنگ سیاه مطلق، طیف رنگ عالی و زاویه‌ی دید تقریبا کاملی را ارائه کند

مقایسه MicroLED با oled ،یکی از دلایلی که باعث برتری پنل های OLED می شود این است که این پنل ها از فناوری نمایگر تابنده یا همان Emissive Display برخوردارند. در فناوری مذکور هر پیکسل از صفحه نمایش OLED مستقلا قادر به تولید نور است و بدین سبب این صفحات نمایش دیگر نیازی به منبع نور در پس زمینه خود نخواهند داشت. از جمله مزیت های یک نمایشگر تابنده همانند OLED ها، می توان به سطوح رنگ سیاه کامل، نمایش رنگ عالی و زاویه ی دید تقریبا کامل اشاره کرد. خلاصه وار بگوییم موارد فوق جزء ویژگی های فوق العاده ای هستند که نمایشگر های LCD و LED ار آن ها بی بهره هستند. و از آن جا که هر محصول ساخت بشر نقطه ضعف ها و معایب خاص خود را داراست، صفحه نمایش های OLED هم از این نظر مستثنا نیستند و نقاط ضعف خود را دارا می باشند. یکی از این معایب این است که صفحات نمایش OLED از ترکیبات آلی ( اورگانیک ) ساخت می شوند که این امر باعث می شود هزینه ساخت بالایی داشته باشند. دیگر نقطه ضعفی که می توان از آن یاد کرد این است که این نمایشگر ها تا حدودی در میزان روشنایی محدود هستند و می توانند در معرض بدترین سناریوهای نمایشی، مانند سوختن قرار گیرند. ( واژه OLED  از عبارت Organic Light Emitting Diode  گرفته شده است.)مقایسه تکنولوژی صفحه نمایش OLED با MicroLED در تلویزیون

مقایسه MicroLED با oled ،موضوع هیجان انگیز که به فناوری میکرو ال ای دی نسبت به OLED ها برتری می دهد، این است که این فناوری بر خلاف نمایشگر های OLED که برای تولید نور به ترکیبات آلی وابسته هستند، یک نمایشگر تابنده را بدون هیچ گونه نیازی به این ترکیبات خدمت شما ارائه می دهد. در بیان دقیق تر کمپانی سامسونگ در ساخت این صفحات نمایش به جای استفاده از ترکیبات آلی، ازعنصر ترکیبی گالیوم بهره برده است. این امر باعث می شود که از مشکل کاهش میزان روشنایی تلویزیون که در نمایشگر های OLED با آن رو برو هستیم، رهایی یابیم. طبق بیانیات سخنگوی رسمی ال جی، میزان کاهش روشنایی صفحه نمایش های OLED پس از گذشتن حدود 54 سال (که البته در بسیاری از موارد بسیار زودتر از زمان‌های رسمی تولید‌کننده به نصف روشنایی خود می‌رسند) نصف خواهد شد. موضوع دیگری که لازم به اشاره می دانیم این است که پیکسل های صفحه نمایش میکرو ال ای دی ازلامپ های ال ای دی بسیار کوچکی تشکیل شده است که هر کدام از آن ها دارای زیر زیرپیکسل (sub pixel) قرمز، سبز و آبی، هستند.

مقایسه MicroLED با oled ،با توجه به تمامی چیزهایی که بیان کردیم به نظر می رسد که صفحه نمایش های با فناوری میکرو ال ای دی می باید همانند OLED ها رنگ سیاه مطلق ، طیف رنگ عالی و زاویه دید تقریبا کاملی را دارا بوده و علاوه بر این ، میکرو ال ای دی ها حتی باید روشن تر ، باریک تر و ایمن تر در برابر سوختن و آسیب و نیز نهایت دارای هزینه پایین تری نسبت به پنل های OLED باشند. لذا نیاز هست که نمونه های اولیه تلویزیون های میکرو ال ای دی سامسونگ قبل از عرضه رسمی به بازار ، بهبود داده شوند.

مقایسه MicroLED با oled ،یکی دیگر از برتری های میکرو ال ای دی ها نسبت به OLED ها این است که فرآیند تولید صفحات نمایش در OLED ها باعث محدود شدن شکل و اندازه تلویزیون ها می شود این در حالی است که تلویزیون هایی که توسط سامسونگ با فناوری میکرو ال ای دی ساخته می شوند علاوه برا این که عملکرد تصویری درخشان و امید بخشی را ارائه می کنند، مبتنی بر سیستم ماژولار نیز هستند که به شما امکان سفارشی کردن اندازه تلویزیون و نیز امکان تغییر آن در آینده را می دهد. البته در حال حاضر، به دلیل این که این فناوری کاملا جدید و نو پاست، سامسونگ تنها به معرفی یک مدل 146 اینچ از آن اکتفاء نموده است ولی طبق روال معمول روشن است که مانند دیگر تلویزیون ها که در زمان اولین معارفه اندازه‌ی بزرگ و قیمت بالایی داشته اند، تلویزیون های میکرو ال ای دی نیز با گذشت زمان و در سال های آینده، با اندازه های کوچک تر و  قیمت ارزان تر در اختیار خریداران قرار خواهند گرفت.LCD بهتر است یا OLED

مقایسه MicroLED با oled ،گویا سامسونگ قول داده است که تلویزیون The Wall خود را در طی سال جاری میلادی به بازار جهانی عرضه نماید. البته طبق گفته برخی از منابع این صفحه نمایش از قیمت بسیار گرانی برخوردار خواهد بود حتی تا حدی که برخی هزینه آن را با یک قایق تفریحی مقایسه می کنند. بنابراین طبق اظهارات پاول گانون، تحلیل گر صفحات نمایش در  IHS Markit، شما باید حداقل باید ۴ سال برای خرید آن انتظار بکشید. آن گونه که به نظر می رشد، میکرو ال ای دی هم مانند نمایشگر های OLED در زمینه تولید اندازه های مختلف، دارای محدودیت است و دقیقا همین امر است که سبب می شود کمپانی سامسونگ به فکر ماژولار کردن آن بیوفتد.

تفاوت OLED با LEDمقایسه MicroLED با oled ،طبق گفته سونیرا، فرآیند تولید میکرو ال ای دی و سر هم کردن هر واحد از زیر پیکسل ها به صورت هم زمان، صورت گرفته است. یک تلویزیون 4k دارای 25 میلیون زیر پیکسل است که تمامی آن ها باید سر هم شده و به صورت هماهنگ و همراه با هم عمل نمایند. با توجه به این موضوع قطعا متوجه می شوید که در کنار هم قرار دادن زیر پیکسل های یک صفحه نمایش 146 اینچ چقدر کار دشوار و طاقت فرسایی است. این در واقع همان علتی است که تا کنون سبب شده فناوری میکرو ال ای دی روی ساعت هوشمند و گوشی هوشمند متمرکز بماند. حتی کمپانی اپل هم در سال ۲۰۱۴ اقدام به خرید شرکت نوپای  LuxVue نمود. چنانچه به نظر می رسد، این کمپانی با این خرید سعی در بهره گرفتن از مزیت مصرف پایین انرژی با میزان روشنایی بالا صفحات نمایش میکرو ال ای دی، در نسخه های بعدی ساعت های هوشمند اپل واچ خود دارد.

مقایسه MicroLED با oled ،با وجود تمامی چیز های که گفته شد باید یاد آور شویم که فاصله زمانی یاد شده، با توجه به سرعت فوق العاده بالای فناوری، این روزها چندان دور به نظر نمی رسد. همانطور که شاید به خاطر بیاورید، در گذشته نه چندان دور نیز دستیابی به تلویزیون های با رزولشن 4K امری بعید به نظر می رسید لیکن در نهایت به نتیجه بسیار مطلوبی که امروزه شاهد آن هستیم، منجر شد. در واقع موضوعی که باعث جذاب تر شدن صفحات نمایشی میکرو ال ای دی نسبت به ال دی دی ها شده، جبران عقب ماندگی ال ای دی ها و رسید به سطح تلویزیون های OLED با از بین بردن نقطه ضعف آن ها است. حقیقت این است که میکرو ال ای بر عکس OLED یک جهش نسلی محسوب نمی شود. اگر چه در حال حاضر صفحه نمایش میکرو ال ای دی از بعد نظری عالی به نظر می رسد ولی توان واقعی آن در رقابت با OLED ها را تنها باید در عرصه عمل به نظاره نشست.

مقایسه MicroLED با oled ،با در نظر گرفتن مشاهدات اولیه و با لحاظ نمودن کیفیت تصوی به شدت چشم گیر، نمایش رنگ فوق العاده زنده و پر طراوت، عمق رنگ سیاه عالی و زاویه ی دید تقاریبا کاملی که از نمایشگر های ال ای دی انتظار می رفت، قطعا پاسخ در رابطه با صفحه نمایش های میکرو ال ای دی ، مثبت است. اگر چه با نگاهی نزدیکتر و دقیق تر می توان پی برد که نمونه ی اولیه صفحه نمایش میکرو ال ای دی سامسونگ قبل از عرضه رسمی به بازار هنوز نیاز بیشتری به کار دارد و لازم است که بیشتر به توسعه و بهبود آن بپردازند. یکی از ایرادات اساسی که برای نمایشگر های ماژولار به شمار می رود این است که در هنگام نمایش تصاویر تیره تر، پنل های منفرد ماژولار به وضوح قابل مشاهده می شوند. این یکی از عواملی است که به طور قطع خریدار را از خرید چنین محصولی منصرف خواهد کرد.

مقایسه MicroLED با oled ،با این اوصاف، با توجه به این که ال جی در حال حاضر تنها شرکتی است که صفحات نمایش OLED را به تولید می رساند و شرکت سونی هم با وجود به فروش رساندن تلویزیون های OLED خود، قطعات آن را از کمپانی ال جی خریداری می کند. بنابر این تا زمانی که سامسونگ بتواند تلویزیون میکرو ال ای دی خود را در اندازه های مرسوم و متداول 55 و 65 اینچ و با قیمت مناسب رقابتی به بازار جهانی عرضه نماید ، ال جی با تلویزیون های OLED خود همچنان بازار را در دست داشته و سهم بیشتر فروش تلویزیون را از آن خود خواهد کرد. همچنین با وجود سرمایه گذاری عظیم سامسونگ روی نمایشگرهای میکرو ال ای دی، متکی نبودن به رقیب و انتظار کشیدن برای در دست گرفتن دوباره ی بازار تلویزیون کاملا عاقلانه بوده و به نفع سامسونگ به نظر می رسد. انتظار می رود که در آینده نه چندان دور اطلاعات بیشتری در رابطه با این فناوری نو پا و این محصول قابل توجه ، در دست باشد. امیدواریم که این مطلب از وبلاگ خبری ما ، جالب توجه شما کاربران محترم سایت میهن کالا قرار گرفته باشد. شما می توانید برای اطلاع از جدید ترین محصولات ارائه شده به بازار و نیز خرید این محصولات با مناسب ترین قیمت ممکن به فروشگاه اینترنتی ما مراجعه فرمایید. لطفا ما را از نظرات و انتقادات خود بی نصیب نگردانید.

[review]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو