آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ بی شک همه ی ما از کودکی جملاتی مانند:

شکستن گلنج گردن باعث می شود لرزش گردن بگیرید.

کج کردن چشم هایت باعث می شود عضلات چشمت گیرکنند و چشمانت کج بماند.

تماشای زیاد تلویزیون به چشمت آسیب میزند.

زیاد نگاه کردن به مانیتور چشمانت را ضعیف خواهد کرد

و …

را شینده ایم. اخطارهایی که معمولا از جانب مادرانمان یا افراد نزدیک دیگری که برای سلامتی ما نگران هستند به ما داده می شود. اما آیا چه مقدار از این جملات درست هستند؟

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ “تماشای زیاد تلویزیون به چشمت آسیب میزند.” یکی از همین سوالات است که پاسخ به آن واضح نیست. بسیاری از متخصصان بر این باورند که زل زدن به تلویزیون ( یا صفحه نمایش کامپیوتر ) باعث ایجاد آسیب دائمی در چشمان فرد نخواهد شد. هیتینگ نویسنده ارشد سایت AllAboutVision « در این باره می گوید که  ” هیچکس با اطمینان نمی تواند بگوید که آیا استفاده طولانی مدت از دستگاه های دیجیتال می تواند منجر به بروز آسیب های مزمن چشمی شود یا خیر ” با این حال، زل زدن بیش از حد روی هر چیزی باعث خستگی چشمان شما خواهد که یک پدیده موقت اما رنج آور است. همچنین برخی از متخصصین نیز بر این باورند که تماشای صفحات پر نور و کوچک تلویزیون در محیط های تاریک می تواند یکی از دلایل عمده بروز آسیب های چشمی باشد. این متخصصین معتقدند زمانی که شما در تاریکی به یک مانیتور کوچک نگاه می کنید عنبیه چشم به دلیل تاریکی محیط گشادتر ( بازتر) گردیده است تا نور بیشتری به کره ی چشم وارد شود در این شرایط زمانی که صفحه ی نمایش تلویزیون بخش بسیار کوچکی از فضا روبروی شما را پر می کند عنبیه دیگر قادر نخواهد بود آن قدر که باید بسته شود. به عبارت دیگر، اگر نوری که در اتاق روشن موجود است به اندازه‌ی 80 درجه‌ی نوری یا (Foot-lamberts) باشد، عنبیه به طور طبیعی گشادتر از زمانی خواهد بود که همه‌ی اتاق تاریک‌ تر بوده و تنها صفحه‌ی نمایش تلویزیون با همین مقدار تابش روشن است. این به آن معناست که تمرکز نور در تاریکی نه تنها برای چشم مضر است و به آسیب دیدگی آن منجر می شود بلکه باعث بروز سر درد و سر گیجه نیز خواهد شد. علاوه برا این ، این شرایط به بروز خستگی در فرد و اذیت شدن چشمان وی منجر می شود. از دیگر عوامل موثر در این زمینه می‌توان به تمرکز بیش از اندازه به یک نقطه‌ی خاص اشاره کرد که رفع این نقیصه تا حدودی دشوار و وقت‌گیر خواهد بود.

سردرد، تحریک چشم، تاری دید و سیاهی رفتن آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟چشم از عوارض جانبی خیره شدن طولانی مدت به صفحه نمایش تلویزیون است که از نور شدید امواج صفحه نمایش ناشی می شود . پدیده ای که از آن با نام خستگی  دیجیتالی چشم (Digital Eye Strain) یا گاهی اوقات تحت عنوان سندروم بینایی کامپیوتری (computer vision syndrome) یاد میکنند.البته در تکنولوژی های جدید سعی شده از شدت این نور جلوگیری به عمل آید و نوری کنترل شده در مانتیور این وسایل الکترونیکی به کار  برود.

مورد دیگری که در این رابطه بیان شده وجود پرتو های مختلف مضر در تلویزیون های قدیمی ( دارای لامپ ) است . تحقیقات نشون داده تلویزیون ها و مانیتورهای قدیمی که از لامپ تصویر برای نمایش استفاده میکنند ،  پرتوهای مختلفی ساطع می کنند مثل:

  1. پرتوهای اشعه ایكس
  2. پرتوهای اشعه ماوراء بنفش
  3. ميدان الكتريكى با ولتاژ بالا
  4. ميدان هاى الكترومغناطيسى
  5. امواج الكترومغناطيسى فركانس پايين
  6. امواج الكترومغناطيسى فركانس بالا

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ در مانيتورهاى داراى لامپ اشعه كاتوديك(CRT) هستند که يك شعاع الكترونى در هر ثانيه تا پنجاه بار يا بيشتر صفحه موزاييكى داخل لامپ تصوير را جارو می کند و تصاوير به كمك شدت و ضعف يا قطع و وصل اين پرتو الكترونى ايجاد مى شوند. گفته میشود که این اشعه ها زمینه بروز سرطان ها، ناهنجاری های کروموزومی، اختلال بینایی، ضایعات عصبی، مشکلات روانی ، سقط جنین و … را در بدن انسان فراهم می کنند.

چاره چیست ؟

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ “پیشگیری بهتر از درمان است” این ضرب المثل جالب پزشکان هست که بی گمان شما نیز آن را بار ها و بارها شنیده اید ، اما سوال دیگر اینجاست که ما چگونه میتوانیم از این آسیب ها پیشگیری کنیم ؟ چه راهکار هایی را برای جلوگیری از بروز چنین مشکلات و یا دیگر مشکلات مرتبط با این موضوع پیش رو ماست ؟

در این پست از وبلاگ خبری سایت میهن کالا، قصد داریم به این راهکار ها بپردازیم، با ما همراه باشید.

آیا تماشا کردن تلویزیون یه چشم آسیب می زند ؟

  • از تماشای نمایشگر ها در محیط های تاریک بپرهیزید :

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ حذف صورت مسئله همواره یکی از کم هزینه ترین و بهترن روش های حل یک مشکل بوده است، زمانی که یک شرایط خاص باعث ایجاد آسیب در شما می شود به راحتی کافیست یک عنصر کلیدی از آن را که به کلی باعث رفع آن مشکل می شود ، حذف کنید. علیهذا در اینجا پیشنهاد میکنیم که از تماشای تلویزیون در محیط های تاریک بپرهیزید و در حد توان اقدام به روشن تر نمودن محیط کنید. اما این اقدام خود نیز میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد از جمله این که بسیاری از مخاطبین ترجیح می‌دهند که در اتاقی تاریک به تماشای فیلم و تلویزیون بنشینید. چرا که این کار برای آن ها حس و حال و لذت خاصی را به ارمغان می آورد و دوم اینکه، گاهی ممکن است نورهای موجود در اتاق در موقعیت و زاویه ای قرار گرفته باشند که بازتابشان بر روی صفحه نمایش افتاده و ما را در مشاهده تصویر مناسب دچار مشکل کند.

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ از جمله راه کار هایی که برای این موارد پیشنهاد می شود عبارتند از : 1 – چنانکه تلویزیون شما از نوع HDTV می باشد میتواند با تنظیمات خاصی که دارد از شر این بازتاب ها خلاص شوید. 2- چنانکه چنین تلویزیونی ندارید نگران نباشد گزینه‌ی دیگری که در پیش روی دارید این است که برای خریداری یا ساخت نورهای محیطی مناسب اقدام کنید. تا با کم کردن حجم تاریکی اتاق این مشکلات را به کلی رفع نمایید.  این نور که می‌توان آن را در پشت تلویزیون قرار داد به رنگ خاکستری است که رنگی خنثی است. بدین ترتیب می‌توانید با افزایش میزان نور محیط از بروز آسیب‌های چشمی جلوگیری کنید؛ این در حالی است که این نور تغییر محسوسی در نور خروجی تلویزیون نخواهد داشت. اگر مایل به ساخت یا تهیه چنین وسیله نوری هستید کافیست در اینترنت گشتی بزنید.

  • نور صفحه نمایش را کاهش دهید :

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ می توان گفت تقریبا تمامی تلویزیون ها و نمایشگر ها دارای تنظیماتی برای نور پس زمینه خود هستند. بنابر این برای نیل به این مهم کافیست تنها سطح کلی نور زمینه تصویر خروجی را تا اندازه  مورد نظر کاهش دهیم. کاهش این معلفه ها و بهبود میزان درخشندگی نور میتواند تماشای تلویزیون در شب را راحت تر کرده و نیز از اثرات منفی که در بالا به آن ها اشاره کردیم بکاهد. هر چند این کار تاثیری بر نسبت کنتراست تصویر نخواهد داشت اما به ارتقای طیف رنگ مشکی و بهینه سازی تصویر خروجی کمک شایانی خواهد کرد . در صورتی که از تلویزیون‌های پلاسما استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنیم میزان کنتراست تصویر را کم کنید. تغییر میزان نور خروجی که ارتباطی هم به تلویزیون‌های LCD  ندارد، موجب تار شدن تصویر می‌شود. در تلویزیون‌های پلاسمای جدید سامسونگ، تنظیماتی وجود دارد که نور سلول یا (Cell Light) نام داشته و شباهت زیادی به تنظیمات نور زمینه دارد، که با کم و زیاد کردنش می‌توانید میزان خروجی نور تصویر را تغییر دهید.

  • یک نمایشگر بروز با ابعاد بزرگ تر تهیه کنید:

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ این کار را به 2 دلیل به شما پیشنهاد می کنیم. اول این که در واقع صفحه نمایش بزرگتر، فضای بیشتری را از محیط پیش چشم شما پر خواهد کرد و نیز تلویزیون های جدید دارای استاندارد ها و امکاناتی هستند از جمله امکان تنظیم و هماهنگ سازی نور با نور محیط اطراف که در این راستا به کمک شما خواهد آمد. دوم اینکه تلویزیون های با تکنولوژی جدیدتر نسبت به تلویزیون های قدیمی اشعه های کمتری ساطع می کنند و بهتر هستند. ال سی دی ها چند سال پیش رایج ترین تلویزیون های بازار بودند ولی در حال حاضر در مقایسه با ال ای دی ها محبوب شان کمتر شده است ولی به دلیل قیمت پایین تری که نسبت به ال ای دی ها دارند و تکنولوژیشان که نسبت به نمایشگرهای لامپی قدیمی تر بسیار بالا تر است هنوز هم طرفدارانی برای خودشان حفظ  دارند. تلویزیون های ال سی دی هم دارای پرتو افشانی هستند و اشعه هایی نامرئی ساطع می کنند ولی به دلیل تکنولوژی های پیشرفته ، مقدار پرتوهایشان کمتر است که شما می تونید با رعایت فاصله و مدت زمان تماشا، عوارض موجود را به حداقل برسانید. یکی دیگر از محدودیت هایی که بهتر است در هنگام خرید به آن توجه کنید این است که در ال سی دی ها شما باید از زاویه ی مستقیم به صفحه نمایش نگاه کنید تا تصویر را با کیفیت ببینید و اگر از زاویه دیگری به آن نگاه کنید تصویر با کیفیت نیست. ولی در ال ای دی ها اینگونه نیست چون که از زاویه دید گسترده تری نسبت به ال ای دی برخوردارند.

ال ای دی ها خیلی سالم ترند

آیا تماشا کردن تلویزیون به چشم آسیب می زند ؟ تلویزیون های ال ای دی به دلیل کیفیت بهتر تصویر کمتر باعث خستگی چشم می شوند چون زمانی که تصویر از کیفیت پایینی برخوردار هست یا تصویر تار بوده و از وضوح کمتری برخوردار هست ، مغز گمان میکند که فاصله زیاد است و مردمک چشم ما برای دیدن آن تصویر دچار تغییر می شود. در نتیجه هم مغز و هم چشم ها بیشتر خسته خواهند شد. البته توجه داشته باشید که این مسئله که نمایشگر ال ای دی کمتر چشم شما را خسته می کند نباید روی مدت زمان تماشای تلویزیون شما تاثیر بگذارد و بهتر است که حد و اندازه را در این امر رعایت کنید. این تلویزیون ها زاویه دید بهتری هم دارند و در کل تکنولوژیشان به گونه ای است که کمترین آسیب را  به  چشم میزنند و با داشتن اشعه های کمتر سالم ترین تلویزیون ها به شمار می روند .تلویزیون های ال سی دی به سبک CCFL و تلویزیون های پلاسما انرژی بیشتری نسبت به ال ای دی ها مصرف می کنند ، و این از جمله نقاط قوت دیودهای نوری است که در مصرف انرژی الکتریکی برای تولید نور فوق العاده زیاد بسیار کارآمد هستند و بازدهی زیادی دارند . به همین دلیل، از ال ای دی ها به عنوان “محصول سازگار با محیط زیست ” و جایگزینی برای تلویزیون های سنتی پلاسما و ال سی دی یاد می شود. ال ای دی همچنین فاقد مواد شیمیایی مضر مانند جیوه است. ضمنا عمر مانیتورها و تلویزیون های ال ای دی بیشتر بوده و چون response time پایین دارن چشم را اذیت نمی کنند .

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برندهای مختلف این محصولات میتوانید از فروشگاه اینترنی میهن کالا دیدن کنید.

[review]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو